Terug naar overzicht

Val op met onze signalisatiekleding!

Veiligheid gaat uiteraard boven alles en zéker op de werkvloer/werf! Kiezen voor High-vis werkkleding verbetert de zichtbaarheid en zorgt er voor dat je veiliger werkzaamheden kan uitvoeren. Fluorescerende kleren voorzien namelijk een betere zichtbaarheid in de schemer en overdag, terwijl de reflecterende materialen ervoor zorgen dat je beter te zien bent in het donker.

Afhankelijk van de reglementering die in jouw sector geldt, kan er gekozen worden voor signalisatiekleding van klasse 1, 2 of 3, waarbij klasse 3 de hoogste zichtbaarheid heeft. Wanneer kledij van verschillende klasse wordt gecombineerd kan een hogere veiligheidsklasse bekomen worden.


2834-0466.jpg_Original_637829836890630000.jpg-removebg-preview.png

Klasse 1

Signalisatiekleding uit klasse 1 is te gebruiken in situaties met een laag botsingsrisico en risico op ongelukken. Deze kledij is niet geschikt voor werken langs de openbare weg, maar wel voor extra zichtbaarheid binnen het bedrijf en verkeersregelaars die met name in (gedeeltelijk) daglicht opereren.

Hoge-zichtbaarheidskledij van klasse 1 bestaat uit minstens 0,14 m² oppervlakte aan fluorescerende stof en 0,10 m² oppervlakte aan reflecterende stof. 

     2835-6604.jpg_Original_637829837142730000.jpg-removebg-preview.png

Klasse 2

Kleding uit klasse 2 zorgt voor goede zichtbaarheid binnen de wegenbouw, koeriersdiensten en werkzaamheden in schemerlicht. Deze signalisatiekleding is geschikt voor het werken langs de openbare weg (maximale snelheid verkeer 50 km/uur).

De minimale oppervlakte fluorescerende stof is 0,5 m² en 0,13 m² aan reflecterende stof. 

1230-6658.jpg_Original_637292732583430000.jpg-removebg-preview.png

Klasse 3

Bij werkzaamheden in het donker is het dragen van signalisatiekelding uit klasse 3 verplicht. Deze kledij is geschikt voor werkzaamheden langs de openbare weg bij een verkeerssnelheid tot en met in ieder geval 90 km/uur.

In deze hoogste klasse bedraagt de minimale oppervlakte 0,8 m² aan fluorescerende stof en 0,2 m² aan reflecterende stof.

Gepersonaliseerde signalisatiekledij

Wens je graag een unieke, gepersonaliseerde look die een hogere zichtbaarheid biedt? Ook dan kan! Samen met jou gaan we op zoek naar het gepaste textiel en zorgen voor een persoonlijke reflecterende en/of fluorescerende bedrukking.

Ook het bedrukken van signalisatiekledij is mogelijk. Houd dan wel in je achterhoofd dat de bedrukking er voor kan zorgen dat je percentage van fluorescerende en reflecterende stof verlaagd wordt waardoor je in klasse kan verminderen. 

Kom gerust eens langs om ons aanbod te ontdekken of stuur een mailtje naar mail@beerendruk.com voor een vrijblijvende offerte. 

Hoe kunnen we je helpen?

Open chat
1
💬 Hulp nodig?
Hallo! 👋
Kunnen we je helpen?