Terug naar overzicht

5 tips voor het onderhouden van jouw werkschoenen!

1. Schoonmaken

Leren of stoffen schoenen was je best met de hand en kan je indien nodig lichtjes borstelen. Gebruik steeds lauw water, een zachte borstel en borstel vooral niet te hard. Je kan uiteraard ook een vochtige doek of een spons gebruiken.

De binnenkant van de schoen kan je schoonmaken door de zool te verwijderen en deze schoon te maken met water en een borsteltje.


2. Drogen

Wanneer jouw werkschoenen nat zijn geworden, raden we aan ze langzaam te laten drogen op kamertemperatuur in een geventileerde en droge ruimte. Zet ze zeker niet naast de verwarming of in de zon. Dit kan namelijk het materiaal van de schoen beschadigen, vervormen of uitdrogen. Droog de inlegzolen los van de schoenen en leg niets in of op de schoenen terwijl ze drogen.

Je kan uiteraard ook een reserve paar inlegzolen aankopen in onze winkel zodat je de zolen van je schoen regelmatig kan wisselen.


  20230907_152328-removebg-preview.png

3. Gebruik een schoenlepel

Vrijwel iedereen kent het, maar gebruikt het zelden tot nooit. Toch is het beter om een schoenlepel te gebruiken bij het aantrekken van je werkschoenen. Zo voorkom je dat de hiel slap wordt en snel slijt.

4. Koop een reserve paar

Nee, het is écht geen verkooptrucje! Het meest optimale is om twee paar werkschoenen aan te schaffen. Zo heeft het ene paar 24u tijd om te drogen en te ventileren terwijl je het andere paar in gebruik hebt. Zweetvoeten zorgen nl. niet alleen voor een onaangename geur in de schoen, ze zorgen er ook voor dat de levensduur van de schoen afneemt en de binnenzijde stugger zal aanvoelen. 

5. Impregneren

Gebruik regelmatig een beschermende spray tegen vocht en vuil. Bij aankoop in onze winkel impregneren we jouw werkschoenen zodat ze meteen beschermd zijn na aankoop. Best herhaal je dit maandelijks om ervoor te zorgen dat jouw schoenen langer meegaan. 

1591626236450.jpeg

Hoe kunnen we je helpen?

Open chat
1
💬 Hulp nodig?
Hallo! 👋
Kunnen we je helpen?